Великденски курабии и козунак за Великден

Великденски курабии за вашия Великден :)

Ще хапвате ли вкусни курабии за Великден? Хайде, хайде. Не се преструвайте и не лъжете :) Знаем, че страшно ги обичате. Няма нищо по-хубаво от това на този свят празник човек да бъде с най-близките си хора, да разчупи парче от още топлия козунак приготвен от баба, да се чукне за здраве с по едно шарено яйце и да си похапне достойно количество Великденски курабии :)

Разбира се козунакът е със стафиди и леко посипан със захар. Него най-обичаме да си го хапваме за закуска заедно с чай или ароматно кафе. Наближава 12:00 часа, празничната трапеза вече се подрежда с пълна сила, ароматите от кухнята не спират да дразнят приятно вкусовите ни рецептори. Още малко, още малко търпение :)

12:30 ч. – Всички по местата! Традиционна зелена салата с репички и лук за начало. Баба е приготвила първото боядисано в червено яйце, с което след малко ще ни натрие по бузите и челата за здраве. Ние се смеем и бързаме да разграбим „Бораците“ от купата с разноцветно боядисани яйца. Първи удар! Втори, трети… вече им загубихме бройката. Идва ред на агнешкото, хляба…. На края на обяда останаха само многото цветни черупки по масата и нашия безспирен смях.

Към 16:00 ч. идва ред и на курабиите, разбира се! Отново направени с любов от нашата скъпа баба. Ето това бе част от един идиличен спомен за един прекрасен  Велик ден, от нашето детство. Споделяме с вас снимки на някои от великденските курабии, които Кали (Ladybug), нашата чаровна приятелка и професионалист на Me We Events със „Златен етикет“, прави за празника.

Ще се радваме и вие да споделите с Me We Events своите весели истории, снимки от вашите курабии от Великденските празници :) .  Изпращайте ни и от миналогодишните ви лични или семейни празници. Малко повече информация за това как да включите вашето събитие в нашия сайт ще намерите – тук.

Напомняме Ви, че тази година почивни ще бъдат дните от петък до понеделник включително. Тоест за Великденски празници ще имаме свободно време за веселие и хапване на козунак, и курабийки от 22.04.2011 до 25.04.2011. :)

Весело празнуване от нас и до нови сладки срещи!

Кали е част от професионалистите на Me We Events удостоени със „Златен етикет„.  Тя е майстор – магьосник на торти, курабии, къпкейкс, мъфини и др. сладки изкушения. Повече информация за това за това как избираме членовете научете тук.

About the author

Аз съм Майа - редактор и откривател на Me We Events. Приятно ми е да се запознаем. Още за мен можете да научите от страницата За нас

2 Коментара

 1. Milena Kostadinova казва:

  Аз лично винаги взимам козунак от майка ми за празника. Великденски курабии купувам от магазина :) До сега обаче не съм попадала на вкусни курабии. Винаги са много ронливи или сухи. Тези, които сте представили изглеждат много добре. Може тази година да се пробвам и аз да направя, но… май пак няма да имам време. Поздравления за представянето!

  Отговор
 2. me-we-guide казва:

  Здравейте Милена,

  Да, в днешно време по магазините трудно се намират качествени козунаци и курабии. Ние можем да ви гарантираме, че Великденските курабии, които Кали ще направи за вас ще са освен много красиви, а и вкусни. Не са ронливи :) Пожелаваме Ви много весел и усмихнат Великден!

  Отговор

Остави коментар

Уеб дизайн от RIZN